You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Vianočné zoznámenie

Snáď už každý z nás videl, aspoň raz v živote, britský vianočne ladený film Richarda Curtisa, autora, ktorý pochádza z Nového Zélandu. Film Láska nebeská si obľúbili všetci tí, ktorí veria, že láska kvitne v každom veku. Väčšinou sa však objaví v čase, keď to ľudia najmenej čakajú. Príbeh je v podstate mozaikou niekoľkých krásnych milostných historiek, či už smutných, pochabých alebo s dobrým koncom. Žiadna z týchto milostných línií však nepostráda vtip a osobitosť, ukazuje vlastne aký chaos môže láska spôsobovať. Je to romantická komédia odohrávajúca sa v predvianočnom Londýne. Všetky londýnske životy, ktoré sú vo filme uvedené, sú vzájomne prepletené, rôzne sa miešajú, stretávajú a kombinujú. Dôsledky týchto spletitých vzťahov vrcholia na Štedrý večer a sú nielen zábavné a trochu dráždivé, ale i poučné.

Možno vás zaujíma, prečo sa v dnešnom predvianočnom čase o filme zmieňujem. Aké je posolstvo tohto filmu, ktorý môžeme vidieť na Vianoce v televízii? Pre mňa osobne je najväčším posolstvom fakt, že na lásku nie je človek nikdy starý. V každom veku môže človek zažiť milostné vzplanutie a užívať si chvíle zamilovanosti. Aj náhodné zoznámko, na prvý pohľad nič neznamenajúce, môže vyvrcholiť trvalým a pevným vzťahom. Tieto sily fungujú ale aj obrátene. Vzťahy, ktoré navonok fungujú harmonicky, sa môžu ako mávnutím čarovného prútika zmeniť v niečo, v čom zostávame už len zo zvyku.

Nerobte si teda starosti, ak ste v predvianočnom čase sami bez partnera. Tento stav sa môže zmeniť v ktoromkoľvek okamihu bez toho, aby ste si to plne uvedomovali…