You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Začali pučať jahňady, znamená to, že je tu už jar?

Pred takmer dvomi rokmi som na európskej zoznamke stretla muža svojich snov. Galantného a pohľadného Nemca, ktorý mi každý deň dokáže ponúknuť veľké množstvo lásky a uznania. Muža, ktorý mi občas prinesie kytičku do vázy, pomôže s domácimi prácami a mňa vníma ako seberovnú partnerku a nie ako slúžku, ktorá mu uvarí, vyperie, vyžehlí a poupratuje.

Stalo sa to na jar, zrovna pučali jahňady, ktoré vnímam už odjakživa ako symbol blížiacej sa jari. Túžila som po tom, aby som sa mala s kým túlať pomaly sa prebúdzajúcou prírodou. Ale muž snov sa nie a nie objaviť. Nakoniec som dala na radu mojej najlepšej kamarátky a zaregistrovala som sa na stránke www.europska-zoznamka.sk, s ktorou mala kamarátka veľmi dobré skúsenosti. Jej manžel, ktorého týmto spôsobom spoznala, bol naozaj očarujúci.

Čoskoro sa v mojej emailovej schránke objavilo veľa tých, ktorí chceli získať moje srdce. Môj terajší priateľ si ma však získal hneď prvou vetou, ktorú som si pomocou slovníka preložila. U nás už kvitnú jahňady a ja sa nemám s kým podeliť o svoju radost z prichádzajúcej jari. To bolo znamenie, že je to muž môjho srdca, že je to ON.

Vďaka tomu, že už nejaký ten čas žil v Česku a já v rámci stredoškolských štúdií poctivo pilovala nemčinu s tým, že sa mi môže niekedy v budúcnosti hodiť, sme si celkom dobre rozumeli. A pokiaľ sme si s niečím pri komunikácii nevedeli rady, pomohli nám chytré mobilné telefóny a česko-nemecké, nemecko-české slovníky, ktoré sme si v deň nášho zoznámenia nainštalovali.

Prechádzky rozkvitnutou prírodou boli nádherné, užívali sme si ich do sýtosti. Nielen prebúdzajúcu sa prírodu, ale hlavne rozkvitnuté jahňady, ktoré obaja od detstva veľmi milujeme. A ďalší rok po skončení zimy sme spoločne očakávali, kedy rozkvitne vŕba a objavia sa prvé huňaté jahňady, aby nám pripomenuli naše životné stretnutie. Jahňady pre nás nie sú len symbolom prichádzajúcej jari, pre nás sú hlavne symbolom našej vzájomnej lásky a pochopenia.